Nagy idők városa

Százhalombatta történetét, a város és az itt élők küzdelmeit, sikereit, sorsfordító pillanatait mutatja be Fazekas István Nagy idők városa című drámája. ????
A mű alapján készült két felvonásos színdarabban megelevenedik a múlt a vaskortól kezdve a rendszerváltást követő évekig. A nézők a várost formáló konkrét eseményeknek lehetnek tanúi, többek között a Forrás Néptáncegyüttes megalakulását és az első Summerfestet is megjelenítik a színpadon. ????
A darabban közreműködnek a Nagyforrás táncosai.

Mexikóban turnézott az együttes

Két hétig turnézott Mexikóban a Forrás Néptáncegyüttes Független Színház. A csodás és izgalmas kalandjukat itt lehet megtekinteni a Forrás TV jóvoltából.

Mexikói turné - Forrás TV

 

A turné az NKA támogatása nélkül nem jöhetett volna létre. Köszönjük!

Divatbemutató

Augusztus 14-én volt Aurora FolkGlamour mesés divatbemutatója Százhalombattán, ahol a Forrásos lányok tündökölhettek szebbnél szebb menyasszonyi ruhákban.

Fotó: Majnik Zsolt

Ásó, kapa, nagyharang... Menyegező a Kárpát-medencében

Nagyszabású táncelőadás, 6 hazai néptáncegyüttes koprodukciója, melyben közreműködik:
Forrás Néptáncegyüttes - Százhalombatta, Mezőföld
Nyírség Táncegyüttes - Nyíregyháza, Nyírvidék
Debreceni Népi Együttes - Debrecen, Alföld-Hortobágy
Bartina Néptánc Egyesület - Szekszárd, Dunántúl
Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes - Budapest
Jászság Népi Együttes - Jászberény, Jászság
Rendező koreográfusok: Fundák Kristóf és Fundák-Kaszai Lili
Belépőjegy megvásárolható a Barátság Kulturális Központ jegypénztárában kedd-péntek 14.00-18.00, telefon:+36-23-355-488. A jegyek megváltása csak készpénzben lehetséges.
 
helyszín: Csajághy Laura Szabadtéri Színpad, Kápolnásnyék

 

A program a Nemzeti Kulturális Alap, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Hungarikum Bizottság és az Agrárminisztérium támogatásával valósul meg.
 
 
 

Csak azt fogjuk megőrizni, amit szeretünk. Azt fogjuk szeretni, amit megértünk. Azt fogjuk érteni, amit megértetnek velünk!

Az idei Summerfest mottóját Márai Sándortól kölcsönöztük:

Csak azt fogjuk megőrizni, amit szeretünk. Azt fogjuk szeretni, amit megértünk. Azt fogjuk érteni, amit megértetnek velünk!

Egy év kihagyás, kényszerszünet után, ismét a Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál tartalmában kicsit másként, de mégis megrendezésre kerül. Igaz, ez még nem gyógyította be a tavalyi év drámai eseményei – az online térbe szorulás- miatt szerzett sebeket, másrészt mégis örömmel tölti el a szervezőket, hogy idén legalább ennyi megadatik.

Programok:

augusztus 13. Nyitóceremónia: Mestermunka - Forrás Néptáncegyüttes Független Színház  - belépőjegy: 1.500 Ft
augusztus 14. Táncpanoráma I. Muharay Elemér Népművészeti Szövetség 30 éves jubileumi gálaműsora - ingyenes megtekinthető, regisztrációs jegy váltása szükséges
augusztus 15. Táncpanroáma II. Az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület gálaműsora  - ingyenes megtekinthető, regisztrációs jegy váltása  szükséges
augusztus 16. Csík Zenekar - belépőjegy: 2.000 Ft
augusztus 16. Cimbaliband és Danics Dóra - ingyenes megtekinthető, regisztrációs jegy váltása  szükséges
augusztus 17. Ásó, kapa, nagyharang Mennyegző a Kárpát-medencében 6 hazai néptáncegyüttes közreműködésével - Kápolnásnyék Csajághy Laura Szabadtéri Színpad - belépőjegy: 2.000 Ft
augusztus 17. Poklade - ingyenes megtekinthető, regisztrációs jegy váltása  szükséges
augusztus 18. Ferenczi György és a Rackajam, Romengo -  ingyenes megtekinthető, regisztrációs jegy váltása  szükséges
augusztus 19. Palya Bea - belépőjegy: 1.000 Ft
augusztus 19. Alex Torres - ingyenes megtekinthető, regisztrációs jegy váltása  szükséges
augusztus 21. Zárócremónia: Urban Verbunk , RitMusa Zenekar - ingyenes megtekinthető, regisztrációs jegy váltása szükséges

GYEREKEK SUMMERFESTJE
A Barátság Kulturális Központ belső udvarában
2021. augusztus 16. 16.00
Fekete Dávid bábelőadás
2021. augusztus 17. 16.00
Kalap Jakab - Kutyabál
2021. augusztus 18. 16.00
Paár Julcsi- Hangoló: Kerekerdő mesekoncert
2021. augusztus 19. 16.00
Fekete Dávid bábelőadás
 
Kiállítás

Kiállításaink a menyegző témához kapcsolódnak: Németh Hajnal Auróra népi iparművész újra gondolt esküvői ruhái, az Iharos Népművészeti Egyesület „Nászajándéknak való” tárgyi kiállítása kápráztatja el a látogatókat.

 

Belépőjegyek és az ingyenes koncertekre való regisztrációs jegyek elérhetőek a Barátság Kulturális Központ jegypénztárában.
A koncertek és előadások védettségi igazolvány nélkül is látogathatók. 
Nyitvatartási idő: kedd-péntek 14.00-18.00
Telefon:+36-23-355-488

Közös színházi utak

Szoros együttműködést tervez az új keretek között működő százhalombattai Forrás Néptáncegyüttes Független Színház és a Sérültekért Alapítványból kivált Felhőjárók Mozdulatszínház. Szélpál Stefi, a Felhőjárók Alapítvány elnöke, Rédli Éva drámapedagógus, és Szigetvári József, a Forrás művészeti vezetője tartott tájékoztatót június 15-én.

Részeletek Százhalombattai Hírtükör Online

Forrás TV első adása

Elindítottuk a Forrás TV adásait. Minden hónapbnan az aktuális hírekkel, interjúkkal, érdekességekkel jelentkezünk majd.

Az első adás - Forrás TV

Új művészeti vezetők

Nagyon jó hírrel szolgálunk nektek.
A Forrás Néptáncegyüttes Független Színház szervezeti felépítése kicsit megváltozott. Április 1-től új táncművészek érkeztek a Forrásékhoz. Művészeti vezetőink Módosné Almási Berta Csilla és Módos Máté lettek. Mindketten a Magyar Állami Népi Együttes táncművészei és számos sikereket értek már el. Nagyon örülünk, hogy megkezdhetjük velük a közös munkàt. Bár most még a járványhelyzet nem engedi a teljes értékű munkát, de ötletekkel, elképzelésekkel és közös tervekkel már nagyon készülnek.
Berta, Máté! Isten hozott titeket nálunk!
Társművészeti vezetőink pedig egy olyan alkotópáros lettek, akik nagyon régóta dolgoznak már nálunk, fantasztikus műveket alkottak már az együttesnek. Ők nem mások, mint Fundák-Kaszai Lili és Fundák Kristóf.
Természetesen együttes és művészeti igazgatónk továbbra is a mi Szigetvári Józsefünk.
Nagyon várjuk már, hogy visszatérhessünk a próbaterembe.

Színházi Világnap

1957. március 27-én volt a Párizsban működő Nemzetek Színházának évadnyitója. 1961-ben a Nemzetközi Színházi Intézet bécsi közgyűlése által elfogadott határozat alapján e napon van a Színházi Világnap. 1978-tól a világ valamennyi országában üzenettel köszöntik e napot. 

A Forrás Néptáncegyüttes Független Színház csatlakozik a világnaphoz, és a 2020-as Magyar Teátrumi Társaság üzenetével köszönt minden színházi társulatot és a közönséget.

 

 

“Fából, kőből házat, igékből várat lehet építeni” ( Kós Károly)