Aranyszív Gála

Augusztus 17-én a Summerfest Aranyszív Gáláján léptünk volna fel közösen a Felhőjárókkal. Idén sajnos ez elmaradt.

A közös munka már régóta tart a Forrás Néptáncegyüttes és a Felhőjárók között. Ezt a közös munkát pedig a Szolnoki Országos Néptáncfesztiválon elért sikeres eredmények koronázták meg. A Felhőjárók című formabontó előadás a Forrás Néptáncegyüttes és a százhalombattai Felhőjárók Mozdulatszínház, valamint Janovics Rita kerekesszékes előadóművész közös produkciója, amelynek megálmodásában Bozsik Yvette Kossuth-díjas koreográfus is részt vállalt. A XXV. Szolnoki Országos Néptáncfesztiválon a produkció a fesztivál különdíját, és a zeneszerzői első helyezést is megkapta.

 SUMMER(F)EST TV-n egy rövid beszélgetést láthatnak a Felhőjárókkal.

 

Részlet a Felhőjárók produkcióból

 

A Forrás Néptáncegyüttes, a Halom Televízió és a Barátság Kulturális Központ megemlékezése

Táncszáz - megemlékezés a trianoni békediktátum 100.évfordulóján

Száz táncos előadása - megemlékezés a trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulóján. Berecz István koreográfus vezetésével száz táncos magyar néptáncokból összeállított egyvelege emlékeztet arra, hogy összetartoztunk és összetartozunk! Gyere el: nézd meg vagy kapcsolódj be!

Angyalföldi Vadrózsa, Bem Táncegyüttes, Bihari Táncegyüttes, Corvinus Közgáz Néptáncegyüttes, Forrás Néptáncegyüttes, Fóti Népművészeti Szakgimnázium néptàncosai, Műegyetem Táncegyüttes, Pannónia Táncegyüttes, Vasas Táncegyüttes.
Ének: Kacsó Hanga Borbála
Zene: Bazseva

Fotó: Majnik Zsolt

Tánc Világnapja 2020

1% támogatás, 100 % segítség

Vigyázzunk egymásra, maradjunk otthon

Martin-plakett a Forrásnak

2020. március 1-jén ismét megrendezésre került a Néptáncantológia az Operettszínházban, mely keretében kiosztották a Martin György Néptáncszövetség idei elismeréseit. A szövetség minősítő rendszerében a Néptáncosok Országos Bemutató Színpadán a Forrás Néptáncegyüttes 9. alkalommal kiválóan minősült, és így most vehették át sorrendben a harmadik Martin-plakettet Diószegi Lászlótól, a szövetség elnökétől.

Úton, útfélen... M5 Híradóban interjút adott Szigetvári József és Fundák Kristóf

Nagysikerű önálló előadást tartott a Művészetek Palotájában a százhalombattai Forrás Néptáncegyüttes fennállásának 35 éves jubileuma alkalmából január 26-án.

Az alkalomra készített mintegy háromórás műsorban az együttes közel kétszázötven táncosa lépett fel, az előadásban az állandóan mozgásban lévő együttes mindennapjait, küzdelmeit, útkeresését, örömeit és bánatait állították a középpontba. A harmincötévnyi idő- és térbeli utazás során a közönség megismerhette a Forrás,  a Felhőjárók Mozdulatszínház, valamint Janovics Rita kerekesszékes táncművész közös, számos díjat nyert produkcióját is. Az önálló esten Szabó Sebestyén László Junior Prima-díjas színművész is közreműködött.
Az M5 stábja is a helyszínen járt, és interjút készített Szigetvári József, együttes- és művészeti igazgatóval és Fundák Kirstóf, koreográfussal. 
 

FORRÁS NÉPTÁNCEGYÜTTES - 35 éves jubilleumi évada ELKEZDŐDÖTT

1984. október 5-én tartotta Szigetvári József első táncpróbáját az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium konyhájában, majd, az elmúlt évtizedek alatt nőtte ki magát országos szinten elismert néptáncegyüttessé.

2019. szeptemberében a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban emléktáblát helyeztek el, ezzel el is kezdődött a jubielumi év. Folytatásképp 2020. januárban a MÜPA Fesztiválszínházában a Forrás Néptáncegyüttes és a Pesovár Ferenc Néptáncsuli egész estés előadást mutatott be "Úton, útfélen, avagy Érdtől az Óceánig" címmel. Szigetvári József művészeti igazgató 2020. decemberére tervezte a 35 éves jubileumi gálaelőadást Százhalombattán a Barátság Kulturális Központban alapítókkal, régi barátokkal, a most is aktív táncosokkal. Sajnos a jelenlegi helyzet miatt, a gálaműsor új időpontban kerül megrendezésre. 2021. január végére hirdetik meg, és rendhagyó módon ezen a napon este tartják meg a Forrás bált is, hiszen nincs is megfelelőbb alkalom erre, mikor midenki, az egész "család" együtt van. Bővebb információt, tájékoztatást hamarosan adunk. 

Ezúton köszönjük együttesünk művlészeti igazgatójának, az alapítóknak, a támogatóknak és minden olyan személynek, aki valamilyen mértékben, de hozzájárult az együttes 35 éves múltjához, örömeihez, sikereihez.

Bízunk benne, hogy a ma is itt táncoló sok-sok lelkes fiatal továbbviszi az együttes jó hírét, történelmét, megalapozva ezzel a 40-50-60-... éves jubilleumi évadot is!

Úton, útfélen, avagy Érdtől az Óceánig

Valami elindult Érden, aztán folytatódott Százhalombattán, majd Ady szavai szerint és a valóságban is egészen a nagy és szent Óceánig - Amerikáig, Mexikóig, Kínáig - jutott. Az egykori gimis társaság számos hazai fesztivál (köztük a Szolnoki Országos Néptáncfesztivál, a Szekszárdi Országos Néptáncfesztivál) győztese, immár tízszeresen kiváló minősítésű, a Fölszállott a páva élő adásában nagyszerűen szereplő együttes. Magyarország hírét ötvenhat országba vitték a táncosok. A Forrás életre hívta Európa és a CIOFF egyik legnagyobb fesztiválját, a Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivált, amely immár öt kontinens több mint 530 együttesét, húszezernél is több népművészét látta vendégül. Az est különös és egyedülálló erénye, a Felhőjárók Színtársulat, valamint Janovics Rita kerekesszékes táncművész közreműködése, amely azt példázza, hogy a művészet hogyan tud eggyé kovácsolni sérült fiatalokat egy néptáncegyüttessel. A Forrás nagy családja jelenleg közel ötszáz fő, akik közös örömünnepre gyűlnek és hívnak mindenkit a Müpába.

időpont: 2020. január 26. 18:00

helyszín: MÜPA, Fesztivál Színház

jegyárak: 2100 Ft, 2600 Ft, 3200 Ft

bővebb információ