Ismét büszkék lehetünk

Az Egri Ifjúsági Szólótáncversenyen részt vevő táncosaink csodásan képviselték a Forrás Néptáncegyüttest!
Sebes Krisztina és Velencei Márton kiemelkedő egyéni fejlődése mindenkinek példamutató. Köszönjük a nagyszerű helytállást!
Gratulálunk nekik, valamint Almássy Szonjának, aki élete első ifjúsági szólista megmérettetésén az elérhető legmagasabb, "Gyöngygalléros táncos" címet nyerte el! Biró Norbertnek, aki újabb "Ezüspitykés táncos" díjjal gazdagodott. Körömi Máténak, aki nem csak második "Ezüstpitykés táncos" címét kapta meg, de mellé Sikentáncz Szilveszter Különdíját is megkapta kiemelkedő összeteljesítményéért.
Szívből gratulálunk nekik és felkészítő tanáraiknak!
 

Ünnepeltünk

Március 26-án és 27-én a Barátság Kulturális Központ Színháztermében az együttes 35 éves fennállását ünnepeltük. Mindkét nap fantasztikus előadást láthatott a közönség. Ezúton szeretnénk mindenkinek megköszönni, hogy részt vettek az előadáson. Bízunk benne, hogy a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki jól érezte magát, és újra átélték a Forrás Család szeretetét.

képek: Süle Gábor, Nora Gartai Photography

Hétvégén Táncháztalálkozón voltunk

50 éves Táncháztalálkozó 2022 keretein belül megrendezett Martin Gálán léptünk színpadra. Ezúttal mezőföldi táncokkal mutatkoztunk be.

Magyar Arany Érdemkereszt

Szeretettel gratulálunk Szigetvári Józsefnek, a Forrás Néptáncegyüttes alapítójának, a FNEFSZ művészeti vezetőjének a Magyar Arany Érdemkereszt elismeréshez!

 

35 éves jubileumi előadás

Végre eljött az idő, hogy a Forrás Néptáncegyüttes Független Színház megünnepelheti 35 éves jubileumát.

A díszelőadás időpontjai:

2022. március 26. szombat, 17.00

2022. március 27. vasárnap, 15.00

Jegyek kaphatók a Barátság Kulturális Központ jegypénztárában!

Várunk mindenkit szeretettel!

Elmarad a Mestermunka című díszelőadás

Táncos, beszélgetős nap a Táncházban

Büszkék vagyunk

A Forrás Néptáncegyüttes Független Színház, Ifjúforrás Néptáncegyüttes táncosai, Krepsz Anna, Sebes Krisztina, Krepsz Ákos, Velencei Márton - akik egyben a Szarvasi országos gyermek szólótáncverseny díjazottjai - képviselik Magyarországot 2022.január 22-26-ig az EXPO 2020 DUBAI magyar pavilonjában az Oktatás napján az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület szervezésében.
Szeretettel kívánunk nekik és az összes kiutazó táncosnak nagyon jó utazást és sok sikert!
 

2021 utolsó Forrás TV adása

Karácsonyi főzés a Forrás új szakácsánál, majd meghitt vacsora és ajándékozás. Ott jártunk a karácsonyi gálaműsoron. A 2021. év értékelésére kértük a tánckarvezetőket és asszisztenseiket.

Áldott ünnepeket és sikerekben boldog új esztendőt kívánunk!

Karácsonyi adás - Forrás TV

Díj Szigetvári Józsefnek

Szívből gratulálunk Sziq bácsinak!
Augusztus 27-én Bessenyei György-díjban részesült Szigetvári József. A díj azoknak a népművelőknek adományozható állami kitüntetés, akik a művelődési intézményekben, üzemekben és egyéb területeken kiemelkedő közművelődési tevékenységet folytatnak.
Szívből gratulálunk, és további sikereket kívánunk neki!