SIKER SZEGEDEN

A Szolnoki Néptáncfesztiválhoz hasonlóan Szegeden is sikeresen szerepelt az együttes.

SZEGED MARTIN GYÖRGY NÉPTÁNCFESZTIVÁL

Újabb versenyre, ezúttal Szegedre készül a Forrás.

Fölszállott a páva

Forrás: Hírtükör Online

FANTASZTIKUS SIKER SZOLNOKON!

A hosszú szünet után Szolnokra visszatérő együttes díjesővel tért haza az ország legrangosabb néptáncversenyéről

A Forrás Néptáncegyüttes május 25-26-án a XXII. Szolnoki Országos Néptáncversenyen szerepelt! A fesztivál újdonsága volt, hogy a versenyben részt vehettek a hivatásos együttesek is, így a Magyar Állami Népi Együttes; a Honvéd Együttes is ringbe szállt a legjelentősebb díjakért. A Forrás két, merőben eltérő koreográfiával indult. Az autentikus kategóriában Fundák Kristóf és Kaszai Lili Szabad? című koroegráfiát mutatták be a táncosok, amely koreogrráfia a levelek című nagysikerű táncjáték záró tételének kismértékű átszabásából született. A másik mű igazi meglepetés volt mindenkinek, hiszen Horváth Zsófia : Ess eső ess című műve kortárs néptánc besorolású mű, amelyhez hasonlót az együttes még soha nem mutatott be. A zsűri melynek tagjai  Mihályi Gábor a Magyar Állami Népi Együttes művészeti vezetője, Kútszegi Csaba író, kritikus, szerkesztő, a Színház című folyóirat rovatvezetője, a Tánckritika.hu főszerkesztője, a KútszéliStílus.hu alapító-szerkesztője, Dr. Felföldi László néptánckutató, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, és Mucsi János Harangozó Gyula-díjas koreográfus a Duna Művészeti Társaság elnöke, Furik Rita koreográfus, Eredics Gábor népzenész a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, Prezsmer Boglárka dramaturg, színházpedagógus.

Az eredmény:

  • a zenei díjat Szabó Dániel nyerte el, az Ess eső című koreográfia zenéjéért
  • az Ess eső ess című koreográfiával Horváth Zsófia koreográfusi II. helyezett lett,
  • a Forrás Néptáncegyüttes összteljesítménye alapján a II. helyezést érte el.

Gratulálunk valamennyi táncosnak, alkotónak a fantasztikus eredményhez!!!

A Forrás Néptáncegyüttes fellép a Szolnoki Országos Néptáncfesztiválon.

2013. május 24-26.
A három napos szolnoki fesztivál a magyar néptáncművészet egyik legjelentősebb seregszemléje, mely folyamán a néptánc hagyományok mellett más népművészeti hagyományaink is előtérbe kerülnek.

"LEVELEK" a városi díjátadó ünnepségen

Forrás: Hírtükör Online

"LEVELEK" az ünnepi eseményeken

Március 14-én este 19 órakor a nagy sikerre való tekintettel ismét bemutatásra került a Forrás Néptáncegyüttes "Levelek" című új műsora. Ismét hatalmas tapssal fogadta a közönség a gyönyörű előadást.

1% felajánlás

Kérjük, támogassa a Forrás Néptáncegyüttest adója 1%-ával.

Adószámunk: 19179416-1-13
Bankszámlaszám: (11742135-20094296)