Kalászi Kortárs Tánctalálkozó 2013

2013. október 17-19 között rendezik meg Budakalászon a tizedik Kalászi Kortárs Tánctalálkozót, amelyre a Forrás Néptáncegyüttes is meghívást kapott Horváth Zsófi: "Ess, eső, ess..." című művével.

VISZLÁT MEXIKÓ!

Október 6-án helyi idő szerint 20.00 órakor felszálltunk Mexikóvárosban, majd másnap, 7-én itthoni idő szerint 19.00 órakor szállt le a repülőgép a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a Forrás Néptáncegyüttessel. A buszút - amíg Százhalombattára értünk - hasonló hangulatban telt, mint a három hetes turné. Még egyszer köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult, hogy eljussunk Mexikóba és felejthetetlen élményekkel, tapasztalatokkal téressünk haza. Egy kis pihenés után elkezdődnek a próbák, hiszen számos rangos fellépés és esemény vár ránk az elkövetkező időszakban.

Viszlát Monterrey!

Monterrey után Mexikóvárosba indultunk, hogy még több programmal és fellépéssel gazdagítsuk Mexikóban szerzett élményeinket.

Mexikói nemzeti televízióban

A Bara zenekar és a Forrás Néptáncegyüttesből 4 pár képviselte Magyarországot az Azteca tv élő műsorában.

Szabadidős kulturális programjaink

Amikor épp nem a színpadon táncoltunk, számos nevezetességet, előadást néztünk meg Monterreyben és környékén.

Fellépéseink Monterreyben

A fellépéseink nagyon jól sikerülnek, a közönség állva tapsol, és minden műsor után fényképezkedünk a nézőkkel. Legyen szó a hotel melletti kis téren felállított színpadról, a San Pedro-i színház hatalmas színházterméről vagy a Santa Lucia fesztivál fő színpadáról, ahol sok más híres művész is fellép a fesztivál folyamán.

Az első hét élményei Mexikóban

A megérkezés után elfoglaltuk a hotelszobákat, majd pihenhettünk. A kísérőink elvittek minket városnézésre, megcsodálhattuk Monterrey városát a magasból, másnap kirándultunk a közeli hegyekben. Egy igazi mexikói kisvárost, Santiagot is megtekinthettük. A fellépéseink sikeresek voltak, a műsorok zárásaként énekelt Cielito Lindo hallatán a közönség ujjongva tapsolt. A helyi újságban megjelent egy cikk is rólunk.

Megérkeztünk Mexikóba

2013 szeptember 18-án hajnalban elindultunk a repülőtérre, hogy elrepüljünk Párizsba, majd tovább Mexikóvárosba. Onnan egy hosszú és fárasztó buszút vezetett Monterreybe.

Visszaszámlálás...

Már csak 2 nap és indulunk!

Készülés Mexikóra

A IV. World Youth Forum oktatási, tudományos és kulturális ifjúsági találkozót idén Mexikóban rendezik meg szeptember 18 és október 6 között. Magyarországot a Forrás Néptáncegyüttes képviseli.