Néptáncosok Országos Bemutató Színpada 2022

Május 28-án Tatabányán, május 29-én pedig Százhalombattán rendezik meg a Minősítő Fesztivált.
P R O G R A M
május 29., helyszín: Százhalombatta, Barátság Kulturális Központ
10.00 – 14.00 óra I. MINŐSÍTŐ BEMUTATÓ
– Corvinus Közgáz Néptáncegyüttes – Budapest
– Jövőnkért Néptáncegyüttes – Szentes
– Főnix Néptáncegyüttes – Debrecen
– Kecskemét Táncegyüttes – Kecskemét
16.30 – 20.00 óra II. MINŐSÍTŐ BEMUTATÓ
– Forrás Néptáncegyüttes – Százhalombatta
– Alba Regia Táncegyüttes – Székesfehérvár
– Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes – Budapest
kb. 21.00 – 24.00 óra ZSŰRI SZAKMAI ÉRTÉKELÉS
Eredményhirdetés
Közben: TÁNCHÁZ
Rendező:
MARTIN GYÖRGY NÉPTÁNCSZÖVETSÉG
Társszervező:
Barátság Kulturális Központ
A belépés ingyenes.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

XXX. Zalai Kamaratánc Fesztivál

A Forrás Néptáncegyüttes Független Színház számtalan országos rendezvényen szerepelt már, a Zalai Kamaratánc Fesztivál ez idáig kimaradt az életükből. Most idén először szerepeltek ezen a megmérettetésen, ami jelentős lépés volt a táncosok számára.

A férfi tánckar Módos Máté "Egyéb régi hírességek" című koreográfiáját mutatta be autentikus folklór kategóriában, melyben a fiúk hortobágyi pásztortáncokat adtak elő.
A női tánckar Módosné Almási Berta Csilla "Szem meglátott, szív megvert" című táncszínházi koreográfiáját mutatta be, amely különleges képességekkel megáldott csodás asszonyok cselekedeteiről szól.
Amellett, hogy mindkét produkció bejutott a vasárnapi gálaműsorba, az eredményhirdetés is számos meglepetést tartogatott az együttes számára:
Fiúk - autentikus folklór kategória - Módós Máté: Egyéb régi hírességek című munkájáért a fesztivál fődíját, nívódíjas koreográfusi címet kapott!
Lányok - táncszínházi kategória - Módosné Almási Berta Csilla: Szem meglátott, szív megvert című munkájáért koreográfusi 3. díjat nyert el
 
Kép: Krójer Zsombor, Kozma László

Ismét büszkék lehetünk

Az Egri Ifjúsági Szólótáncversenyen részt vevő táncosaink csodásan képviselték a Forrás Néptáncegyüttest!
Sebes Krisztina és Velencei Márton kiemelkedő egyéni fejlődése mindenkinek példamutató. Köszönjük a nagyszerű helytállást!
Gratulálunk nekik, valamint Almássy Szonjának, aki élete első ifjúsági szólista megmérettetésén az elérhető legmagasabb, "Gyöngygalléros táncos" címet nyerte el! Biró Norbertnek, aki újabb "Ezüspitykés táncos" díjjal gazdagodott. Körömi Máténak, aki nem csak második "Ezüstpitykés táncos" címét kapta meg, de mellé Sikentáncz Szilveszter Különdíját is megkapta kiemelkedő összeteljesítményéért.
Szívből gratulálunk nekik és felkészítő tanáraiknak!
 

Ünnepeltünk

Március 26-án és 27-én a Barátság Kulturális Központ Színháztermében az együttes 35 éves fennállását ünnepeltük. Mindkét nap fantasztikus előadást láthatott a közönség. Ezúton szeretnénk mindenkinek megköszönni, hogy részt vettek az előadáson. Bízunk benne, hogy a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki jól érezte magát, és újra átélték a Forrás Család szeretetét.

képek: Süle Gábor, Nora Gartai Photography

Hétvégén Táncháztalálkozón voltunk

50 éves Táncháztalálkozó 2022 keretein belül megrendezett Martin Gálán léptünk színpadra. Ezúttal mezőföldi táncokkal mutatkoztunk be.

Magyar Arany Érdemkereszt

Szeretettel gratulálunk Szigetvári Józsefnek, a Forrás Néptáncegyüttes alapítójának, a FNEFSZ művészeti vezetőjének a Magyar Arany Érdemkereszt elismeréshez!

 

35 éves jubileumi előadás

Végre eljött az idő, hogy a Forrás Néptáncegyüttes Független Színház megünnepelheti 35 éves jubileumát.

A díszelőadás időpontjai:

2022. március 26. szombat, 17.00

2022. március 27. vasárnap, 15.00

Jegyek kaphatók a Barátság Kulturális Központ jegypénztárában!

Várunk mindenkit szeretettel!

Elmarad a Mestermunka című díszelőadás

Táncos, beszélgetős nap a Táncházban

Büszkék vagyunk

A Forrás Néptáncegyüttes Független Színház, Ifjúforrás Néptáncegyüttes táncosai, Krepsz Anna, Sebes Krisztina, Krepsz Ákos, Velencei Márton - akik egyben a Szarvasi országos gyermek szólótáncverseny díjazottjai - képviselik Magyarországot 2022.január 22-26-ig az EXPO 2020 DUBAI magyar pavilonjában az Oktatás napján az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület szervezésében.
Szeretettel kívánunk nekik és az összes kiutazó táncosnak nagyon jó utazást és sok sikert!