Karácsonyváró gálaelődás

December 10-én 16 órától Karácsonyváró előadásunkat lehet megtekinteni a BKK színháztermében.

Jegyek kaphatók a BKK jegypénztárában.

Újra itthon

Kéthetes chilei turnéról érkezett haza a Forrás Néptáncegyüttes. Nemzetközi néptáncfesztiválon vett részt az együttes, rajtuk kívül még Románia, Paraguay, Mexikó és több chilei együttes mutatkozott be. A forrásos táncosok a magyar nagykövetségen Santiago de Chilében is elkápráztatták a közönséget, ahol a magyar kolóniával is megismerkedhettek. Rengeteg élményekkel tértek haza a táncosok.

A turné megvalósulásához jelentős anyagi támogatást nyújtott az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Kulturális Alapprogram és a Szerencsejáték Zrt.

Fotó: Násztor Péter

További képek itt.

Turnéra készül a Forrás

2017. október 31-én újabb turnéra indul a Forrás Néptáncegyüttes. Ezúttal Chilében képviseli Magyarországot a csapat. A felkészülés már ekezdődött, a táncosok izgatottan várják a nagy utazást.

CIOFF Konferencia Indonézia

2017. október 19-29 között

A CIOFF – a Nemzetközi Folklórfesztivált Szervezők Világszövetsége – 1970-ben alakult meg Franciaországban. Magyarország alapító tag volt. Az elmúlt közel 50 évben Magyarország mindig vezető tekintély volt a szervezeten belül: 2004-ben hazánk rendezte meg a CIOFF World Folkloriada című egyedülálló világfesztivált, amelyet a népművészet olimpiájaként szoktak jegyezni.

A magyarországi fesztiválok szempontjából rendkívül fontos, hogy a nemzetközi színtéren a Folklórfesztiválok Magyarországi Szövetsége CIOFF Hungary nemzeti delegáltja képviselje a hazai fesztiválok érdekeit, stratégiai terveit és a szellemi kulturális örökségvédelmet. 

A CIOFF a tagországok számára (97 rendes tag, és 21 társult tag) találkozási lehetőséget biztosít a világkonferenciáin, amely minden esetben valamely tagországban kerül megrendezésre. Ebben az évben Indonézia vállalta a rendezést. (Tavaly Olaszországban volt, tavalyelőtt Németországban.) Magyarországi fesztiválok nemzetközi jelenlétének stratégiailag fontos letéteményese a világkonferencia, ahol a személyes kapcsolatok révén más földrészek, távoli kontinensek képviselői kapnak meghívólevelet Magyarországra, illetve hazai csoportok is szereplési lehetősége kapnak más országok fesztiváljaira. Mindez a CIOFF hálózatán keresztül valósulhat meg. A 2017-es Világkonferencián a 2018-as évet meghívásait eszközölte a nemzeti delegált, valamint ezen a konferencián kellett prezentálnia a Gyermek World Folkloriada első olvasatát, amelyet az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesülettel közösen készítettek elő.

A konferencián való részvételt az NKA  támogatta.

https://forrasneptanc.hu/files/R%C3%A9szv%C3%A9tel%20a%20CIOFF%20Vil%C3%A1gkonferenci%C3%A1n%202017-szakmai.pdf

Nemzeti Vágta

Szorgos hétvégénk lesz! 
Szombaton a Forrás és a Kisforrás Néptáncegyüttes a Nemzeti Vágta keretein belül lép fel! Izgatottan várjuk! http://vagta.hu/

Különleges pillanat

Summerfest Záróceremónián különleges pillanatot éltünk át. Egyik táncos társunk búcsúzott a színpadtól, aki hosszú-hosszú éveken át az együttes meghatározó egyénisége volt. Kiváló munkájáért, elhivatottságáért, a Summerfest lelkes szervezéséért Pest Megye Népművészetéért díjban részesült, melyet Szigetvári József adott át Sebestyén Tamásnak.
Drága Sebi szívből gratulálunk neked, és további sok sikert kívánunk! Hiányzol a csapatból, de tudjuk, amikor csak tudsz, ellátogatsz hozzánk!

Véget ért a Summerfest

Tizenhét ország mintegy hétszáz táncosa búcsúzott el a huszonnegyedik alkalommal, városunkban megrendezett nemzetközi folklórfesztivál és népművészeti vásártól, egymástól, Százhalombattától.

http://www.hirtukor.hu/bel.php?ssz=30910

Jegyek már kaphatók a Summerfest Nemzetközi Folklórfesztiválra

Jön, jön, jön

Évzáró gálaelőadások