Csodálatos, eseménydús hétvége "Forráséknál" :)

50. évfordulójához ért a Szekszárdi Néptáncfesztivál. Együttesünk több, mint 60 fővel vett részt a jubileumi megmérettetésen, ahol nem kevesebb , mint 7 fős szakmai grémium figyelte a csoportok és a koreográfusok munkáját - Mihályi Gábor vezetésével.
A Nagyforrás tagjaival kibővült felnőtt együttes több hónapnyi közös munka után 2 alkotással állt az ítészek elé.
Nagy - nagy örömünkre Zsuzsanna Asztalos-Kiss Harmatos című, lányokra íródott műve koreográfusi 2. helyezést ért el, míg a megfiatalodott együttes az előkelő 3. helyezéssel tért haza.
Boldogság látni, hogy a csodálatos és eredményes utánpótlás csoportok hogyan képesek újra és újra táplálni, és folyamatosan a legjobbak között tartani a Forrást.
Büszkék vagyunk táncosainkra!!!
Az alkotók mellett hálásak vagyunk a 2 tánckar pedagógusainak: Dóra Zsille Dórának és Nagy Péter Gábornak, és persze a koreográfiákat nagy odaadással és szakmaisággal kísérő Zagyva Bandának, valamint Margetán Máténak!
...és akiről sosem felejtkezhetünk el: együttesünk motorja, oszlopa Szigetvári József.
Igazán boldogok vagyunk!

Véget ért a XXV. Summerfest

1% támogatás 100% segítség!

Közel 450 táncos munkájához kérjük a támogatásukat!
A felajánlható adó nagy része évről évre nem kerül semmilyen civil szervezethez, pedig ezen szervezetek munkájához minden fillérre nagy szükség van!
Kérjük, hogy figyeljen rá, rendelkezzen adója 1 %- áról, és ha teheti, ajánlja az a Magyarok Öröksége Alapítványnak!

Ismét bemutatjuk

Június 5-én 19 órától ismét bemutatjuk a Végtelenből végtelenbe című táncszínházi előadásunkat a Barátság Kulturális Központban.

Jegyek már vásárolhatók a BKK jegypénztárában.

Belépődíj: 2500 Ft

www.nka.hu

Megint Forrás bál

Sikeres premier

Március 17-én a Forrás Néptáncegyüttes hatalmas sikerrel mutatta be az új táncszínházi előadását a Barátság Kulturális Központban.

Június 5-én 19 órától ismét előadja az együttes a Végtelenből végtelenbe című műsorát.

Jegyek megvásárolhatók a Barátság Kulturális Központ jegypénztárában.

Fotó: Majnik Zsolt

További képek az előadásról itt

Végtelenből végtelenbe

Jegyek még korlátozott számban kaphatók!


Örökség Népművészeti Egyesület díjai

FORRÁSOS örömök a hétvégi Gyermek Néptáncantológián! 
Szeretettel gratulálunk SZIGETVÁRI JÓZSEFNEK, együttesünk alapítójának, aki a műsor folyamán vehette át az "Örökségért díjat". Köszönjük neki fáradhatatlan munkáját, odaadását, a Forrásért, és az egész hazai néptáncmozgalomért végzett munkáját!
Szintén büszkék vagyunk a Pesovár Ferenc AMI és a Forrás Néptáncegyüttes állandó alkotóira, pedagógusaira, FUNDÁK-KASZAI LILIRE és FUNDÁK KRISTÓFRA, akik idén az "Örökség alkotói díjjal térhettek haza. Örülünk, hogy itt is kamatoztatják tudásukat! KÖSZÖNJÜK! 
Nem utolsó sorban köszönjük a KISFORRÁS Néptáncegyüttes kimagasló közreműködését a műsorban! Büszkék vagyunk rájuk - újra és újra!

 

Végtelenből végtelenbe

A FORRÁS NÉPTÁNCEGYÜTTES ÚJ MŰSORA 


Utolsó leheletemmel is köszönöm a sorsnak, hogy ember voltam és az értelem egy szikrája világított az én homályos lelkemben is. Láttam a földet, az eget, az évszakokat. Megismertem a szerelmet, a valóság töredékeit, a vágyakat és a csalódásokat. A földön éltem és lassan felderültem. Egy napon meghalok: s ez is milyen csodálatosan rendjén való és egyszerű! Történhetett velem más, jobb, nagyszerűbb? Nem történhetett. Megéltem a legtöbbet és a legnagyszerűbbet, az emberi sorsot. Más és jobb nem is történhetett velem. ( Márai Sándor) 
JEGYEK HAMAROSAN A BKK JEGYPÉNZTÁRÁBAN! ADDIG IS FOGLALHATÓ A 06-23 355 488 TELEFONSZÁMON HA NEM SZERETNÉL LEMARADNI!

 

élet…tavasz..nyár…ősz…tél…sorsok…emberek…küldetések…feladatok… felemelkedések…bukások, nők….férfiak…szerelmek…együtt…külön…némán hangosan…. ordítva hallgatva…szeretve gyűlölve, gyűlölve szeretve, szeretve szeretve, lentről fel….fentről le…. körbe-körbe…
VÉGTELENBŐL VÉGTELENBE

koreográfusok
Fundák Kristóf és Fundák-Kaszai Lili

zene:
Gera Gábor

tánckarvezetők:
Zsille Dóra és Nagy Péter Gábor

együttes és művészeti igazgató:
Szigetvári József

rendező koreográfus:
Fundák Kristóf

 

www.nka.hu

 

Néptáncantológián a Forrás