"LEVELEK" a Művészetek Palotájában

2013. december 9. 19.00
Művészetek Palotája, Fesztivál Színház

Dramaturg: Szigetvári József
Díszlet: Szendvei Balázs, Paksi Balázs
Jelmez: Petri Kiss Borbála
Művészeti munkatárs: Kaszai Lili
Koreográfusok: Kaszai Lili, Lukács László, Lukácsné Haránt Eszter, Sikentáncz Szilveszter, Szilágyi Zsolt, Zsille Dóra
Tánckarvezetők: Sikentáncz Szilveszter, Zsille Dóra
Közreműködik: Pál Lajos, Pál István "Szalonna" és bandája, a Nagyforrás Néptáncegyüttes táncosai (tánckarvezetők: Zsille Dóra, Sikentáncz Szilveszter, pedagógiai asszisztens: Nagy Péter Gábor)
Rendező-koreográfus: Fundák Kristóf
Dramaturg, együttes- és művészeti igazgató: Szigetvári József

Jegyárak: 1500, 2000, 2500 Ft
Jegyigénylés: Táncház (2440 Százhalombatta, Szent István tér 5.)
Tel.: 06-23-358-973

A százhalombattai Forrás Néptáncegyüttes fennállásának harmincadik évfordulójához közeledik. A Levelek című előadás részben összegzés, amelyben - a 2003-ban létrehozott Pesovár Ferenc Néptánc Suli Alapfokú Művészeti Oktatási Intézmény növendékei segítségével - "megírják" az elmúlt három évtized eredményeit. A Levelek az együttes történetének egyik szakmailag és emberileg egyaránt legkiemelkedőbb közössége, a mostani felnőtt tagozat első önálló műsora. Ez az előadás arról is szólhatna, hogyan jutott el az egykori Cseppforrás Táncegyüttes tagsága, végigjárva valamennyi lépcsőt, a felnőtt együttesig. Mennyi minden történt velük azóta, hogy eltáncolták a Hopp mókuskát, a Vásárbant, a Mezőföldi táncokat és a Leánylopást. Hogyan lettek a Forrás történetének egyik legkiemelkedőbb közössége, és mára az együttes meghatározó jövője.
Ám a Levelek egészen másról szól. Levelek jönnek-mennek, elvesznek, elégnek, előkerülnek. Levelek: meghatározzák életünket, örömet szereznek, bánatot okoznak, sorsokat pecsételnek meg. Levelek jó hírekről, szerelemről, halálról - örökre megváltoztathatják az életet. Levelek, amelyek érkezését remegve várjuk vagy rettegve féljük. Ez a műsor az élet leveleiről szól.
Az előadás különlegessége a zenekar, Pál István "Szalonna" és bandája, valamint annak a Pál Lajosnak a jelenléte, aki a magyar népzene egyedülálló alakja, s akinek a tudása felbecsülhetetlen. Ő maga az élő és látható szeretet, aki hihetetlen alázattal foglalkozik a fiatalokkal, és lassan tiszteletbeli százhalombattainak tekinthető, hiszen a Summerfest a külföldi zenészek számára a világzenekar miatt egyet jelent Pál Lajossal.

Rendező: Nemzeti Táncszínház