Forrás Néptáncegyüttes a JVT-n

Forrás: Hírtükör Online
Játékos városiak mesés találkozója
2013-08-28 - Mesés díszletek között, földön és vízen zajló, óriási küzdelemben dől el, ki nyeri idén a Játékos Városiak Találkozóját. A vetélkedő szeptember 7-én, délután háromkor kezdődik a Városi Strandon.
Az előválogatóra augusztus 4-én került sor az Eötvös iskola tornatermében és a strandon. A jubileum alkalmából Vezér Mihály polgármester javaslatára bármilyen százhalombattai csapat benevezhetett, legyen az munkahelyi kollektíva, baráti társaság vagy civil szervezet.
A történet
A Battai Napok méltán legnépszerűbb programja, a JVT 1994-ben indult Játékos Városok Találkozója elnevezéssel, egy nemzetközi televíziós vetélkedő, a Játék Határok Nélkül mintájára. Abban az évben ugyanis a százhalombattai csapat nyerte meg a Máltán rendezett döntőt. A kezdeményező és ötletgazda Vezér Mihály polgármester úr volt.
 
Először a környező települések és a testvérvárosok szerepeltek a meghívottak között, majd a "nagyjátékon" (a Játék Határok Nélkül vetélkedőn) részt vett csapatok - Pécs, Cegléd, Nagykanizsa - küzdöttek meg a helyi erőkkel. Az első években verhetetlennek bizonyult a battai gárda, majd teljesen váratlanul Ercsi hódította el a trófeát. 2002-ben aztán visszakerült a városunkba, de ez után a játékok történetében négy év szünet következett. 2007-ben aztán ismét a Battai Napok programjai között köszönthettük a játékot, és közel 1500 szurkoló hangos bíztatása mellett, a hazai csapat az előkelő második helyezést érte el a győztes Diósd mögött. 2008-ban ismét első lett a hazai csapat, és ez különösem azért volt fegyvertény, mert az ellenfelek olyan nagyvárosokból érkeztek, mint Zalaegerszeg, Eger, Budapest, Győr és Debrecen. A 2009-es évben Ráckeve hódította el a kupát. 2010-ben azután a várossá nyilvánítás 40 éves jubileuma tiszteletére csak helyi csapatok versenyeztek a kupáért.
Innen számoljuk a Játékos Városiak Találkozójának történetét. A vetélkedő idén először valóban megnyílt az egész város előtt, hiszen bárki jelentkezhetett az előválogatásra. Az ezen sikeresen szereplő hat összeállítást láthatjuk a szeptember 7-i döntőben.
 
A csapatok
Sötétkékben versenyez a Forrás Néptáncegyüttes, pirosban a MOL Nyrt., zöldben az OVB, világoskékben a Széchenyi István Szakközép Iskola és Gimnázium, citromsárgában a Városi Szabadidő Központ, narancssárgában pedig a VUK SE.