Fölszállott a páva 2014

Forrás: Hírtükör Online
Fölszállott a Forrás
2014-01-16 - Ismét százhalombattai arcokat, táncokat láthatunk a Duna Televízió Fölszállott a páva című műsorában.
Az előválogatók filmjeiből megismerhetjük a résztvevőket, az első alkalommal január 11-én a százhalombattai Pesovár Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola két koreográfusa, Kaszai Lili és Fundák Kristóf mutatkozott be, január 18-án, 21.10-től pedig a Forrás Néptáncegyüttes filmjét láthatjuk, akik már az első találkozás alkalmával elvarázsolták a zsűrit.
 
"A tavalyi műsor sikerességének és igényességének köszönhetően az amatőrök mellett idén jóval több profi táncos és zenész jelentkezett a megmérettetésre" – írja ismertetőjében a Duna TV. A versenyre a történelmi Magyarország teljes területéről összesen negyvennyolc produkció került be, javarészt hagyományőrző közösségből, autentikus környezetből. Ebben a mezőnyben sikerült a százhalombattai Forrás Néptáncegyüttesnek kivívni a zsűri elismerését, ami igazán kiemelkedő teljesítmény egy olyan iparvárosban, ahol mindez nincs a levegőben, hanem az elejétől kezdve kellett felépíteni és megtanulni – hangsúlyozta Szigetvári József, a Forrás Néptáncegyüttes művészeti vezetője.
 
Az MTVA és a Hagyományok Háza szombatonként jelentkező népzenei és néptánc tehetségkutató műsorában 15 héten keresztül követhetjük nyomon a versenyt és izgulhatunk a százhalombattai táncosokért, egészen a végső, április 19-i döntőig.