Újévköszöntő

A Forrás Néptáncegyüttes és a Pesovár Ferenc Néptánc Suli évnyitó gálaműsort szervez a Barátság Kulturális Központ színháztermében.

Közreműködik:

Forrás Néptáncegyüttes, Fundoklia, Ifjúforrás, Kiskutyavár, Nagyforrás, Nagysiba, Pöttömforrás, Szőlővirág Néptáncegyüttesek, József Rozsnyai Júlia színművésznő és a Zagyva banda

Jegyek kaphatók a Barátság Kulturális Központ jegypénztárában.

Jegyár: 1500 Ft

Karácsonyi üdvözlet

1% támogatás 100% segítség!

Közel 450 táncos munkájához kérjük a támogatásukat!
A felajánlható adó nagy része évről évre nem kerül semmilyen civil szervezethez, pedig ezen szervezetek munkájához minden fillérre nagy szükség van!
Kérjük, hogy figyeljen rá, rendelkezzen adója 1 %- áról, és ha teheti, ajánlja az a Magyarok Öröksége Alapítványnak!

ÖRÖM ÉS SIKER JÁSZBERÉNYBEN!

A felnőtt néptáncosok legkiemelkedőbb szólista megmérettetése a békéscsabai Országos Szólótáncfesztivál, mely idén januárban 24. alkalommal kerül megrendezésre.
Az előselejtezők most hétvégén zajlottak, ahol a Forrás Néptáncegyüttes szép számmal képviselte magát.
Végtelenül nagy boldogság, hogy az elősejtezőn induló versenyzőink szinte mindegyike az országos döntőbe jutott!!!!
Így szeretettel gratulálunk FÁBIÁN FANNINAK és HEIGER JÓZSEFNEK, JENCSEL NOÉMINEK és KUNSZABÓ ATILÁNAK, valamint NAGY PÉTER GÁBORNAK és párjának, MOHÁCSY-KISFALUSI RENÁTÁNAK!
Büszkék vagyunk, hogy a "békéscsabai" útra lépett Vuleta Patrícia és párja, Haraszti József, akiknek bár most nem sikerült a továbbjutás, csodálatosan képviselték együttesünket.
Gratulálunk nekik, büszkék vagyunk rájuk!!


 

Csodálatos, eseménydús hétvége "Forráséknál" :)

50. évfordulójához ért a Szekszárdi Néptáncfesztivál. Együttesünk több, mint 60 fővel vett részt a jubileumi megmérettetésen, ahol nem kevesebb , mint 7 fős szakmai grémium figyelte a csoportok és a koreográfusok munkáját - Mihályi Gábor vezetésével.
A Nagyforrás tagjaival kibővült felnőtt együttes több hónapnyi közös munka után 2 alkotással állt az ítészek elé.
Nagy - nagy örömünkre Zsuzsanna Asztalos-Kiss Harmatos című, lányokra íródott műve koreográfusi 2. helyezést ért el, míg a megfiatalodott együttes az előkelő 3. helyezéssel tért haza.
Boldogság látni, hogy a csodálatos és eredményes utánpótlás csoportok hogyan képesek újra és újra táplálni, és folyamatosan a legjobbak között tartani a Forrást.
Büszkék vagyunk táncosainkra!!!
Az alkotók mellett hálásak vagyunk a 2 tánckar pedagógusainak: Dóra Zsille Dórának és Nagy Péter Gábornak, és persze a koreográfiákat nagy odaadással és szakmaisággal kísérő Zagyva Bandának, valamint Margetán Máténak!
...és akiről sosem felejtkezhetünk el: együttesünk motorja, oszlopa Szigetvári József.
Igazán boldogok vagyunk!

Véget ért a XXV. Summerfest

Megható búcsút vett egymástól tizenkilenc ország mintegy hatszáz táncosa, a vendéglátó családok, az önkéntesek, a szervezők, a nézők és az érdeklődő városlakók, vagyis a Summerfest valamennyi résztvevője a jubileumi, huszonötödik alkalommal megrendezett nemzetközi folklórfesztivál és népművészeti vásár záróceremóniáján augusztus 21-én, a Szent István téren.

Fotó: Majnik Zsolt

A záróceremónián részt vett Bóna Zoltán országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, a Magyarok Öröksége Alapítvány elnöke, Phillippe Beaussant, a CIOFF, vagyis a Nemzetközi Folklórfesztivált Szervezők Világszövetségének elnöke, az Iráni Iszlám Köztársaság, Japán, a Pakisztáni Iszlám Köztársaság, a Lett Köztársaság, az Uruguayi Keleti Köztársaság, India, valamint az Amerikai Egyesült Államok nagykövetségének képviselői, Vezér Mihály polgármester, a százhalombattai képviselő-testület több tagja, a környező települések polgármesterei, képviselői, valamint Horváth Péter, a Dunamenti Erőmű vezérigazgatója.

Vezér Mihály polgármester dicsérte a jubileumi, 25. fesztivál méltó megrendezését és a szervezőmunkát. Örömét fejezte ki, hogy a városlakók ismét megismerkedhettek más kultúrákkal, és vendégeink is megismerhettek minket. A záróceremónia végén azt kívánta valamennyi résztvevőnek, hogy táplálják tovább, egész évben a bizalom lángját és a kialakult barátságokat. Az idei fesztivál kínálatában a tajvani együttes produkcióit találta a legkülönlegesebbnek.

Bóna Zoltán országgyűlési képviselő külön örömét fejezte ki, hogy az idei fesztivál díszvendége Kárpátalja volt, valamint amiatt is, hogy az idei év új helyszínén, Szigetszentmiklóson nagyon pozitívan fogadták a Summerfest programjait. Minden alkalommal többszázan, az ottani záróra többezren voltak kíváncsiak. "A Summerfestre nemcsak a környéken, hanem az egész Kárpát-medencében büszkék lehetünk! Reméljük, hogy a méltán népszerű és már 25 éves múltra visszatekintő rendezvénysorozathoz további települések is csatlakoznak majd."

Nagy Balázs képviselő is örömének adott hangot a záróceremónia előtt a Halom TV-nek adott nyilatkozatában. A legelső fesztiváltól kezdve (egykori táncosként) nyomon követte a Summerfestet, sőt, kezdetben a szervezőmunkában is részt vett. Kiemelte a mindig színvonalas előadásokat, a szervezők, a táncosok, a városlakók lelkesedését és kultúra iránti szeretetét. Véleménye szerint "minden városlakónak nagy öröm ezt megtapasztalni".  

A záróceremónia egyik legkülönlegesebb előadása a világzenekar játéka volt. A résztvevő országok valamennyi zenésze saját, autentikus hangszerével áll színpadra. Tizenkilenc ország 117 zenésze – köztük a százhalombattai Szatmári László – adta elő Berlioz Rákóczi-indulóját Pál Lajos vezényletével.

A Summerfest nyitórendezvényét a szélsőséges időjárás miatt az augusztus 15-i esőnapon tartották meg. Az augusztus 14-ei zászlófelvonási ceremónián Vezér Mihály polgármester kiemelte, öröm és megtiszteltetés, hogy évről évre városunk ad otthont Európa egyik legnagyobb folklórfesztiváljának. Ezt követően ünnepélyesen átadták a fesztiválozóknak a város kulcsát, majd felvonták a CIOFF zászlaját. Mindezek után indultak el az együttesek a menettáncra, amit a hirtelen kialakult vihar és szakadó eső miatt félbeszakítottak. A másnapi nyitóceremónián tizenkilenc ország táncosa invitálta Föld körüli utazásra az érdeklődőket, amelyen valamennyi együttes ízelítőt adott népzenéjéből, hagyományos viseleteiből és autentikus táncaiból.

Az idei Summerfestre az Amerikai Egyesült Államok Idaho államából, Bolíviából, Észak-Ciprusról, Dél-Koreából, Észtországból, Franciaországból, Jakutföldről, Kirgizisztánból, Oroszországból, Tatárországból, Mexikóból, Panamából, Paraguay-ból, Tahitiről, Tajvanból, Thaiföldről, Törökországból érkeztek együttesek., akik összesen mintegy "195 ezer kilométert utaztak, mintegy 276 millió forintért vásárolták meg a menetjegyeket, és 36 tonna jelmezt és hangszert hoztak magukkal – öt kontinensről" – mondta el Szigetvári József fesztiváligazgató. A fesztivál lebonyolításában közel száz – köztük két külföldi együttessel érkező – önkéntes vett részt.

A megszokottan nagy érdeklődés kísérte valamennyi programelemet, a többi között a Népek bálját, a Táncpanorámákat, a fesztiválsátor és a fesztiváludvar gyermekeknek, családoknak szóló programjait, a kiemelt koncerteket és a fesztiválklubot is.

A Kárpátaljához kapcsolódó kulturális események sorát az "Élő Kárpátalja" című kiállítás nyitotta meg augusztus 11-én, amelyet egészen szeptember végéig lehet majd megtekinteni. A bemutatóhoz a diákoknak előadással egybekötött programot is szerveznek iskolakezdésre.

Szigetvári József fesztiváligazgató megható gondolatokkal köszönte meg minden érintett munkáját, a városlakók érdeklődését, szeretetét és nem utolsósorban türelmét. "Körforgásban élünk – egyszerre örülünk és sírunk is, hogy vége lett." Bejelentette, hogy a két év múlva 50 éves fennállását ünneplő CIOFF nemzetközi világszövetség konferenciájára a szintén éppen ötvenedik születésnapját ünneplő Százhalombattán kerül majd sor 2020-ban.
 
Forrás: Százhalombatta Hírtükör Online  (http://www.hirtukor.hu/bel.php?ssz=32118)

1% támogatás 100% segítség!

Közel 450 táncos munkájához kérjük a támogatásukat!
A felajánlható adó nagy része évről évre nem kerül semmilyen civil szervezethez, pedig ezen szervezetek munkájához minden fillérre nagy szükség van!
Kérjük, hogy figyeljen rá, rendelkezzen adója 1 %- áról, és ha teheti, ajánlja az a Magyarok Öröksége Alapítványnak!

Ismét bemutatjuk

Június 5-én 19 órától ismét bemutatjuk a Végtelenből végtelenbe című táncszínházi előadásunkat a Barátság Kulturális Központban.

Jegyek már vásárolhatók a BKK jegypénztárában.

Belépődíj: 2500 Ft

www.nka.hu

Megint Forrás bál

2018. április 28-án ismét megrendezik a Forrás bált. Az idei téma az Oscar gála Forrás módra.

Belépők vásárolhatók a Táncház portáján.

Belépőjegy: 1500 Ft

Belépőjegy vacsorával: 4500 Ft

Támogatói jegy: 500 Ft

Sikeres premier

Március 17-én a Forrás Néptáncegyüttes hatalmas sikerrel mutatta be az új táncszínházi előadását a Barátság Kulturális Központban.

Június 5-én 19 órától ismét előadja az együttes a Végtelenből végtelenbe című műsorát.

Jegyek megvásárolhatók a Barátság Kulturális Központ jegypénztárában.

Fotó: Majnik Zsolt

További képek az előadásról itt