Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!

Táncba rajzolt mozdulat

Néptáncantológián a Forrás Néptáncegyüttes

Ünnepeltünk

Farsangi mulatság

Fölszállott a páva gálaműsor

2016. február 5. 18.00

30 éves a Forrás Néptáncegyüttes

Kortárs Néptánc

Újra itthon!

Kalandos turnénk utolsó állomása Peking volt, ahol először a magyar tanszékkel is rendelkező Nemzetközi Kapcsolatok Egyetemen léptünk fel. Az ezer személyes színházteremben hatalmas tapssal fogadták az előadásunkat. Később a Pekingi Magyar Kulturális Intézet vendégül látott minket, ahol kicsit megint otthon érezhettük magunkat. Később a Pekingi Nemzetközi Kulturális és Turisztikai Fesztiválon képviseltük Magyarországot, ahol harminc ország vett részt. Közben megmásztuk a Nagy Falat, megcsodáltuk a Nyári Palotát, bebarangoltuk a Tiltott Várost, láttunk kungfu show-t, megízleltük a zamatos kínai teákat és még számos program várt ránk.
Hazautunk nem volt zökkenőmentes. Dubajban a reptéren több órás várakozás és másik repülőre szálllás után térhettünk csak haza, Százhalombattára. 
1 hét pihenő után nem állunk le, hiszen nagy erőkkel készülünk a 30 éves jubileumi előadásunkra és a Kortárs Néptánc Antológiára is meghívást kaptunk. 

Mindenkit üdvözlünk Kínából!

A három hetes kínai turnénk harmadik állomásáról jelentkezünk! Közel három napos kalandos utazás során először a közép-kínai Luoyang városában töltöttünk el egy hetet. Már az idefele út is izgalmas volt, dubaji átszállásos repülőutunkat követően Pekingben hálókocsis vonatra szálltunk át, ahol a helyi utasokkal összebarátkozva zötyögtünk egy éjszakán keresztül. A luoyangi fesztiválon számos orosz, török és kínai együttesekkel együtt léptünk fel a nagszabású nyitóceremónián, melyet több ezer néző láthatott. A következő napon a Forrásos táncosokból kórus verbuválódott, ugyanis Násztorné Réczey Éva segítségével, kinek munkáját ezúton is köszönjük, egy énekes-ritmusjátékos összeállítás született, melyet a közönség nagy szeretettel fogadott. Luoyangot követően gyorsvonattal, több mint 300 kilométer per órás sebességgel repültünk Tangshan felé, ahol a helyi egyetem és a Pekingi Magyar Kulturális Intézet szívet melengető vendéglátásában részesültünk. A Tangshani Egyetem auditóriumában ezerkétszáz fős, teltházas közönség előtt táncoltuk másfél órás összeállításunkat, mely során az illusztris vendégekből álló delegáció (a tartományi kulturális miniszter, a Pekingi Magyar Kulturális Intézet, az egyetem vezetősége), valamint diákjai és tanárai számára adtunk ízelítőt a Kárpát-medence sokszínű magyar hagyományaiból. Innét buszra szállva a tengerparti Qinhuangdao városába robogtunk, itt ismét nagyszerű vendéglátásban részesítettek minket, melyet gálaesttel háláltunk meg. Utunk során rengteg barátra leltünk, köszönjük segítségüket. Mindenütt csodálatos vendéglátást kaptunk, és hihetetlenül őszinte szeretet és érdeklődés övezte műsorainkat. Bármerre jártunk, mosolygós, érdeklődő, fényképező, kedves kínai fiatalok és idősek tömegei fogadtak minket. A Forrás nem áll meg, még hátra van az igazán nagy falat, holnap megmásszuk a Nagy Falat, utána pedig úticélunk Peking, ahol egy újabb világfesztiválon, mintegy húsz ország közt képviseljük szűkebb és tágabb hazánkat, Százhalombattát és Magyarországot. Ismét nagyszabású előadások és izgalmas találkozások várják az együttest. Hamarosan újra jelentkezünk!