Magyar Arany Érdemkereszt

Szeretettel gratulálunk Szigetvári Józsefnek, a Forrás Néptáncegyüttes alapítójának, a FNEFSZ művészeti vezetőjének a Magyar Arany Érdemkereszt elismeréshez!

 

35 éves jubileumi előadás

Végre eljött az idő, hogy a Forrás Néptáncegyüttes Független Színház megünnepelheti 35 éves jubileumát.

A díszelőadás időpontjai:

2022. március 26. szombat, 17.00

2022. március 27. vasárnap, 15.00

Jegyek kaphatók a Barátság Kulturális Központ jegypénztárában!

Várunk mindenkit szeretettel!

Elmarad a Mestermunka című díszelőadás

Táncos, beszélgetős nap a Táncházban

Büszkék vagyunk

A Forrás Néptáncegyüttes Független Színház, Ifjúforrás Néptáncegyüttes táncosai, Krepsz Anna, Sebes Krisztina, Krepsz Ákos, Velencei Márton - akik egyben a Szarvasi országos gyermek szólótáncverseny díjazottjai - képviselik Magyarországot 2022.január 22-26-ig az EXPO 2020 DUBAI magyar pavilonjában az Oktatás napján az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület szervezésében.
Szeretettel kívánunk nekik és az összes kiutazó táncosnak nagyon jó utazást és sok sikert!
 

2021 utolsó Forrás TV adása

Karácsonyi főzés a Forrás új szakácsánál, majd meghitt vacsora és ajándékozás. Ott jártunk a karácsonyi gálaműsoron. A 2021. év értékelésére kértük a tánckarvezetőket és asszisztenseiket.

Áldott ünnepeket és sikerekben boldog új esztendőt kívánunk!

Karácsonyi adás - Forrás TV

Díj Szigetvári Józsefnek

Szívből gratulálunk Sziq bácsinak!
Augusztus 27-én Bessenyei György-díjban részesült Szigetvári József. A díj azoknak a népművelőknek adományozható állami kitüntetés, akik a művelődési intézményekben, üzemekben és egyéb területeken kiemelkedő közművelődési tevékenységet folytatnak.
Szívből gratulálunk, és további sikereket kívánunk neki!

Nagy idők városa

Százhalombatta történetét, a város és az itt élők küzdelmeit, sikereit, sorsfordító pillanatait mutatja be Fazekas István Nagy idők városa című drámája. ????
A mű alapján készült két felvonásos színdarabban megelevenedik a múlt a vaskortól kezdve a rendszerváltást követő évekig. A nézők a várost formáló konkrét eseményeknek lehetnek tanúi, többek között a Forrás Néptáncegyüttes megalakulását és az első Summerfestet is megjelenítik a színpadon. ????
A darabban közreműködnek a Nagyforrás táncosai.

Mexikóban turnézott az együttes

Két hétig turnézott Mexikóban a Forrás Néptáncegyüttes Független Színház. A csodás és izgalmas kalandjukat itt lehet megtekinteni a Forrás TV jóvoltából.

Mexikói turné - Forrás TV

 

A turné az NKA támogatása nélkül nem jöhetett volna létre. Köszönjük!

Divatbemutató

Augusztus 14-én volt Aurora FolkGlamour mesés divatbemutatója Százhalombattán, ahol a Forrásos lányok tündökölhettek szebbnél szebb menyasszonyi ruhákban.

Fotó: Majnik Zsolt