Autóstoppal Grúziában

A Forrás Néptáncegyüttes tagja, Kovács Máté Gergő ismét előadást tart a Barátság Kulturális Központban. Ezúttal Grúziába kalauzol minket. Ne hagyjátok ki! Gyertek! 
időpont: október 2. csütörtök, 18:00
helyszín: BKK, kamaraterem
belépődíj: 500 Ft

http://www.hirtukor.hu/bel.php?ssz=26867

Idén is a Forrás szurkolói voltak a leglelkesebbek

A Forrás Néptáncegyüttes hősiesen versenyzett a hétvégén megrendezett Játékos Városiak Találkozóján. A lelátón hatalmas ovációval szurkoltak a csapatnak. Köszönjük nektek!
A Forrás Néptáncegyüttes csapata a 6. helyezést érte el, a szurkolók pedig ismét megnyerték a szurkolói díjat. 

 

 

Forrás a Budavári Borfesztiválon

Szeptember 14-én a Forrás Néptáncegyüttes fellép a 23. Budavári Borfesztiválon. Íme a vasárnapi programok: 

http://aborfesztival.hu/port.huszinpadvasarnap_87

Játékos Városiak Találkozója 2014

Battai Napok 2014. szeptember 13. szombat, 15:00.
A FORRÁS NÉPTÁNCEGYÜTTES CSAPATA ISMÉT ott lesz a JVT-n! A csapat színe idén a ZÖLD, így tehát a szurkolókat ZÖLD színben várjuk a Játékos Városiak Találkozóján!!!! Hajrá Forrás! Gyertek szurkolni!

Szardínia - az első hét képekben

Irány Szardínia!

A Forrás Néptáncegyüttes idén Szardíniára utazik július 10 és 24 között, hogy újabb 2 felejthetetlen hetetet töltsön el fellépésekkel, városnézéssel, pihenéssel a tengerpart közelében.

A fesztivál honlapja: http://www.sciampitta.com/

Tanévzáró gálaműsor

Május 31-én 14 órától és 17 órától hagyományos Tanévzáró gálaműsort szervezünk a Barátság Kulturális Központ színháztermében. 

14 órai előadás fellépői: Csemeteforrás, Cseppforrás, Apróforrás, Kisforrás, Ifjúforrás, Palánta, Szőlővirág, Kaszai Lili - Fundák Kristóf, Forrás-Nagyforrás táncegyüttesek.

17 órai elóadás fellépői: Cseppforrás, Apróforrás, Kisforrás, Ifjúforrás, Kaszai Lili - Fundák Kristóf, Forrás-Nagyforrás táncegyüttesek.

Jegyek kaphatók a BKK jegypénztárában.

FÖLSZÁLLOTT A PÁVA SZÁZHALOMBATTÁN!

2014. május 16. péntek, 19:00

A Duna Televízió, az MTVA és a Hagyományok Háza összefogásával, Fölszállott a páva címmel indította a népzenei és néptánc vetélkedőt. A műsor a selejtezőktől kíséri végig a döntőig a versenysorozatot, aminek segítségével megismerhetjük a hagyományainkat aktívan őrző népdalénekeseket, néptáncosokat, népzenészeket. Március 8-án indult az élő adássorozat, melynek során négy elődöntőben, két középdöntőben és az április 19-i döntőben mutatkozhattak be a Kárpát-medence legjobb népzenészei és néptáncosai.
Százhalombattán a Barátság Kulturális Központ színháztermében gálát rendezünk a Fölszállott a páva versenyzőivel.

Fellép:
Tintér Gabriella
Kacsó Hanga Borbála
Csercsel Énekegyüttes
Zsikó Zoltán és Bandája
Zagyva Banda
Krajcsó Bence
Kaszai Lili és Fundák Kristóf
Okányi Mihály
Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes
Forrás Néptáncegyüttes

belépőjegy: 1-6.sor: 1500 Ft, 7-15. sor és páholy: 1000 Ft

Élménybeszámoló a mexikói turnéról a Folkmagazinban

"A táncosok minden körülmények között helytálltak, mert hittek valamiben: magukban és a többiekben, hazájukban és annak hagyományaiban. Minden percben ünnepet élhettünk át, az együttlét, a közös siker ünnepét."

Fölszállott a páva - középdöntő

Kedves Ismerőseink, Barátaink!
Köszönjük szépen, hogy a középdöntőben is nekünk szurkoltatok a tévé képernyők előtt, a BKK-ban vagy akár a stúdióban. Köszönjük a sok biztató üzenetet, amit az elődöntő óta kaptunk és azt, hogy szavazataitokkal is támogattatok minket. Sajnos nem jutottunk a döntőbe, de mi nem kesergünk. Büszkék vagyunk rá, hogy az idei Fölszállott a páva széria legjobb 8 együttese közé juthattunk, képviselhettünk Százhalombattát, megmutathattunk saját mezőföldi táncanyagunkat, majd Kárpátalja felé irányíthattunk a néptáncmozgalom figyelmét. Ismét nagyon jól éreztünk magunkat ebben a két napban, sok szép élménnyel tértünk haza. Aki lemaradt a tegnapi élő adásról, az alábbi linkre kattintva megnézheti táncunkat, melyet a viski születésű Pál Lajos, fia Pál István Szalonna és Bandája kísért.